3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Крапец

Price comment  Цена:
адрес:
Крапец
имейл:
info@krapets.com
телефон:

Плажът на село Крапец (община Шабла, област Добрич) е с дължина повече от седем километра и е едно от последните девствени кътчета по българското Черноморие. Той започва от нос Крапец на юг и продължава покрай лагуната на биосферния резерват “Дуранкулак”, където се слива с южния плаж на село Дуранкулак и стига чак до нос Карабурун на север. Тук можете да се насладите на тишината и спокойствието сред крайморските дюни, отдавна забравени по по-голямата част от крайбрежието ни.

Селото е малко и спокойно, а жителите му ревниво пазят плажа си от всякаква урбанизация и посегателства. Поради тази причина Крапец се е запазило като рибарско селце, каквото е било и при основаването си през XVI век. Това обаче не бива да ви навежда на мисълта, че ако го посетите, няма къде да отседнете. Напротив. Въпреки липсата на петзвездни хотели и лъскави ресторанти, Крапец предлага на посетителите си много уютни квартири и малки заведения за хранене, в които можете да опитате местните специалитети начело с рибената чорба, разбира се.

Плажът предлага на туристите вече много дефицитното за Черноморието усамотение, а само на километър от началото му започва лагуната на Дуранкулашкото езеро, прочута с невероятното си разнообразие на флора и фауна. Именно затова и районът е обявен за защитена местност и е запазил неповторимата си природа.

Ако искате да се насладите на десетките видове прелетни птици, които използват езерото за място за почивка и хранене, трябва да дойдете тук през ранната пролет или късната есен. В случай обаче, че сте турист, който просто предпочита спокойствието и усамотението, посетете плажа на Крапец през юли или август месец, тъй като той е един от най-северните на българска територия и морето тук не е толкова топло. За сметка на това обаче е изключително чисто и летуването в Крапец определено си заслужава.

  • Плажове
Крапец - Забележителност Плаж Крапец - Снимка 1 Крапец - Забележителност Плаж Крапец - Снимка 2 Крапец - Забележителност Плаж Крапец - Снимка 3 Крапец - Забележителност Плаж Крапец - Снимка 4