1 stars

Бунгало/ Къмпинг
Карвуна

Price comment  Цена:
-
адрес:
Крапец
имейл:
-
телефон:
003595749215

Къмпинг “Карвуна” е разположен в най-северната част на българското черноморско крайбрежие. Намира се на около километър от село Крапец (община Шабла, област Добрич). Построен е в непосредствена близост до самобитното рибарско селище Крапец, на десетина километра от Шабла и Дуранкулак.

“Карвуна” е изграден още в началото на седемдесетте години на ХХ век и си създава слава на едно от най-тихите и приятни места за лятна почивка по Черноморието. В следващите две десетилетия той е разполагал с бунгала, бани, един ресторант, два магазина, че дори и с кино. Близкият плаж е една от основните атракции, още повече, че разполага със скара/бира, кафене, медицински пункт и спасителен пост.

В момента функционират само малка част от бунгалата, но големият и безумно красив плаж все още привлича посетители. Той е един от малкото в околностите на Крапец, който е с пясък - достъпът до останалите е ограничен от скали. Можете да разпънете палатка или да паркирате каравана.

Село Крапец се намира на около пет километра от Дуранкулашкото езеро, в близост до границата с Румъния. Закътано между носовете Калиакра и Карталбурун, то е обитавано от най-дълбока древност. Тук са открити едни от най-старите и развити неолитни селища на Балканите. Край Дуранкулашкото езеро археолозите намират първите каменни градежи в Европа, датиращи от повече от 7 000 години.

Така или иначе обаче, селото си остава малко и отдалечено от основните туристически дестинации, което пък в момента създава отлични условия за летуване на хора, предпочитащи тишината, спокойствието и единението с природата пред пренаселеността и шумотевицата в големите курорти. Крапец е привлекателен от гледна точка на туристите, защото е отправна точка за много от забележителностите на северното Черноморие - Дуранкулашкото езеро, Яйлата, Камен бряг, Тюленово, Русалка и най-източната точка на България - нос Шабла.

  • Къмпинг/Бунгало

Резервирай през нас и вземи нашата туроператорска отстъпка!!!

Крапец - Хотел Карвуна - Снимка 1 Крапец - Хотел Карвуна - Снимка 2 Крапец - Хотел Карвуна - Снимка 3 Крапец - Хотел Карвуна - Снимка 4 Крапец - Хотел Карвуна - Снимка 5