3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Урушки водопад

Price comment  Цена:
адрес:
Крушуна
имейл:
телефон:

Урушкият крушунски водопад, известен още като Урушка Маара, се намира на еко пътеката между с. Крушуна и с. Кърпачево. Наричан още Самотният водопад, той е далеч не толкова известен колкото Крушунските водопади и няма специално изградена пътека специално до него, въпреки че по красота не отстъпва на известните си събратя.

След като се излезете от Крушуна по посока Маарата (или Крушинските водопади) има отбивка в дясно към микро-язовир. Тръгва се по асфалтов път, който след не повече от 50 метра преминава в черен път, а след това в малка пътечка, отвеждаща до една от многото пещери в района – тази се казва също като водопада – Крушунска Маара. От там се следва течението на реката, която идва от нея. Пътят е трънлив и не особено приветлив, но не отнема повече от десет - двадесет минути, за да се стигне до този красив и неоценен водопад. За сметка на това, че е по-малък от водопадите на Крушуна – 15 метра – Самотният водопад е много по-стръмен и защитен от отвесни скали и дъхав плет от растения.

  • Водопади
Крушуна - Забележителност Урушки водопад - Снимка 1 Крушуна - Забележителност Урушки водопад - Снимка 2 Крушуна - Забележителност Урушки водопад - Снимка 3