3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Каякинг маршрут Село Куделин – к...

Price comment  Цена:
адрес:
Куделин
имейл:
телефон:

Този каякинг маршрут е с дължина седемдесет и два километра и трябва да се предприема само през късната пролет, лятото или ранната есен, когато река Дунав е сравнително плитка и спокойна. Изходната точка е видинското село Куделин, откъдето се спускате надолу по течението. Гребането не е трудно, тъй като естественият ход на реката помага и каяците плават спокойно, позволявайки ви да разгледате живописната природа на двата бряга.

Ако решите да починете или сте забравили да се снабдите с нещо, първото място, на което можете да спрете, е село Гомотарци. Тук можете да си отдъхнете за кратко или да просто да се поразтъпчете, наслаждавайки се на красивите гледки наоколо. Предстои спускане към големия завой, който Дунав прави при село Кошава, малко след което каяците минават под моста „Нова Европа“, по-известен като „Дунав мост 2“. Трябва да имате предвид, че на някои места течението ви отнася в румънската част на реката, така че внимавайте, за да нямате проблеми с граничните власти на северната ни съседка.

Оттук до село Цар Симеоново трябва да се поизпотите на греблата, тъй като течението не е толкова силно. За сметка на това, гледките към двата бряга са изключително впечатляващи, а в реката има няколко острова, които могат да ви накарат да занемеете пред красотата им. Ако имате желание да спрете и да разгледате Видин, последната столица на Второто българско царство и много красив град, запазил голяма част от духа си, можете да го направите. Ако ли пък предпочитате да продължите по течението, имате възможност да стигнете бързо до крайната точка на маршрута – мястото, на което се е намирал къмпинг „Рациария“, в близост до едно от най-големите български села Арчар.

Според предпочитанията ви можете да останете да спите на брега в палатки или да посетите близкия туристически комплекс с малко хотелче и битово заведение. В първия случай бихте прекарали отлично,ако си напалите огън на брега на Дунава и ще си подарите една страхотна вечер на брега на реката. Във втория ще спите на уютно място, под покрив, но отличното прекарване отново ви е гарантирано.

  • Маршрути
  • Каякинг
Куделин - Забележителност Каякинг маршрут Село Куделин – къмпинг Рациария - Снимка 1 Куделин - Забележителност Каякинг маршрут Село Куделин – къмпинг Рациария - Снимка 2 Куделин - Забележителност Каякинг маршрут Село Куделин – къмпинг Рациария - Снимка 3