3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж село Кутово

Price comment  Цена:
адрес:
Кутово
имейл:
телефон:

Село Кутово се намира на два километра от брега на река Дунав, на около дванадесет километра от областния центъра град Видин. В непосредствена близост до него е разположен Дунав мост 2, чието официално име е „Нова Европа“. Поради тази причина в последните няколко години и към плажа на селото има повишен интерес, тъй като туристическият поток се е увеличил неколкократно.

Плажът е типичен за южния бряг на Дунав в западната част на България – ивицата бива заливана всяка пролет от придошлата река, повишаваща нивото си вследствие на обилните дъждове и снеготопене в централната част на Европа. През лятото обаче Дунав спада доста и открива сравнително тясна, но покрита с фин пясък брегова ивица.

Ако решите да плажувате тук обаче, трябва да имате предвид, че местността не е охраняема и не е подходяща за хора, които не могат да плуват и семейства с малки деца, макар и дъното на повечето места да е полегато, без ями, и водовъртежи. Въпреки потенциалните опасности и периодичните забрани за използването му обаче, плажът край село Кутово събира всяко лято много местни хора и туристи, търсещи прохлада и така желаното спокойствие, далеч от претъпканите ни курорти и големите градове.

В близост до плажа се намира и Голият остров, който е местообитание на редки видове птици и поради тази причина е включен в „Натура 2000“. Поради тази причина на плажа в Кутово идват и много почитатели на орнитоложкия туризъм. Наблизо е и съхраняващият много редки растителни видове парк край село Антимово, простиращ се на повече от петдесет декара площ.

  • Плажове
Кутово - Забележителност Плаж село Кутово - Снимка 1 Кутово - Забележителност Плаж село Кутово - Снимка 2 Кутово - Забележителност Плаж село Кутово - Снимка 3