3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Петлино

Price comment  Цена:
адрес:
Кърджали
имейл:
телефон:
00359897994936

Плажът край вилно селище “Петлино” се намира на брега на язовир “Кърджали”, само на три километра от едноименния град. Той е закътан в малък, тих и спокоен залив и предлага живописни изгледи както в посока на изкуствения водоем, така и към околните заоблени, покрити с тучна зеленина върхове на Източните Родопи. До самия плаж се достига по шосе, така че можете съвсем спокойно да дойдете с автомобила си, а защо не да докарате каравана или кемпер и да останете по-дълго на това вълшебно местенце? Не са малко и хората, които опъват палатки тук.

Заради добре поддържания си бряг, красивата си природа и многобройните местенца, на които можете да се усамотите и да релаксирате пълноценно, Петлино е едно от предпочитаните места за летуване както от местните хора, така и от туристи от цялата страна. Нерядко тук почиват и чужденци. Безспорно предимство е, че язовир “Кърджали” е сред изкуствените водоеми с една от най-чистите води в България.

Наблизо има гора, в която можете да се скриете в летните жеги. Дъното на язовира тук е полегато и не представлява никаква опасност, дори и да имате не особено добри умения на плувци или да сте дошли тук с малките си деца. Разбира се, трябва да подхождате към къпането в “Кърджали” с нужното внимание, тъй като водата е сравнително студена, а на места дъното може и да се окаже коварно за неопитните.

Непосредствено до плажа е разположено вилно селище “Петлино”, където можете да отседнете в някоя от изградените в традиционен възрожденски стил къщи. Те са на по два етажа, като на първия е позиционирана кухнята с всички необходими електроуреди и трапезарията, в която имате възможност да се отпуснете, да хапнете и да прекарате добре с приятели или със семейството си. На втория пък има по две стаи със самостоятелни санитарни възли и тераси. В селището има открит плувен басейн и джакузи.

Независимо дали ще решите да дойдете тук само, за да прекарате няколко приятни часа на плажа, ще останете за няколко дни при “полеви условия" на брега или ще изберете възможността да се поглезите във вилното селище, определено ще можете да си отпочинете пълноценно. Защото Петлино е една от не особено познатите, но изключително качествени туристически дестинации в магичните Родопи.

  • Плажове
Кърджали - Забележителност Плаж Петлино - Снимка 1 Кърджали - Забележителност Плаж Петлино - Снимка 2 Кърджали - Забележителност Плаж Петлино - Снимка 3