3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Язовир Кърджали

Price comment  Цена:
адрес:
Кърджали
имейл:
телефон:

Една от забелижителностите на Кърджали е язовир Кърджали, който е един от най-големите в България. Неговата дъговидна стена е висока 109 метра и е една от най-големите в Европа.

Язовирът се намира на 2км от града и отиването до него може да се съчетае с разходка.

През лятото язовирът служи като средство за отмора на много жители на Кърджали и гости на града.В непосредствена близост са изградени хотели, ресторанти, лятни вили. Атракция за посетителите са кораба Емона и плаващите ресторанти, предлагащи богато рибно меню. На туристите се предлагат още водни колела, джетове и водни ски. На язовир Кърджали е изградена и модерна база на федерацията по гребане, където националнят отбор провежда редовно своите лагер-сборове.

Слънчевите и меки есенни дни, съчетани с красивия изглед на различно обагрени гори и леко потънали в омара околни планини, създават условия за отдих и естетическа наслада. Тези условия определят висок рекреационен, спортен и туристически потенциал на района.

Страхотен за излет и риболов. Който веднъж посети язовира се връща отново, и отново..

  • Язовири
Кърджали - Забележителност Язовир Кърджали - Снимка 1 Кърджали - Забележителност Язовир Кърджали - Снимка 2 Кърджали - Забележителност Язовир Кърджали - Снимка 3 Кърджали - Забележителност Язовир Кърджали - Снимка 4