3 stars 3 stars 3 stars

Музей
Галерия Владимир Димитров - Майс...

Price comment  Цена:
1
адрес:
Кюстендил, 20, ул. Патриарх...
имейл:
info@artgaleri-themaster.com
телефон:
+35978550029

В Кюстендил се намира най-голямата и богата художествена галерия в страната. Основана е през 1944 г. и първоначално се е намирала в джамията Ахмед Бей и по-късно в сградата на бившата еврейска синагога. Днес галерията се помещава в специално построена за целта сграда с естествено горно осветление и е отворена през 1972 година по случай 90-годишнината на патрона й Владамир Димитров - Майстора. Великият художник е родом от кюстендилското село Фролош, но семейството му се мести по-късно в Кюстендил. Специфичният му стил не може да бъде сбъркан – неговите картини са изключително впечатляващи с живите си цветове и уникалния рисунък. Голяма част от картините му са портрети и пейзажи. Природата заема централно място в платната на Майстора, изобразена с широки щрихи и близки по тоналност багри.

Днес галерията притежава близо 3200 творби на 585 майстора, като 1357 от тях са дело на Владимир Димитров. Посетителите на художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора” могат да закупят картички, книги и каталози, съдържащи репродукции на най-емблематичните творби на художника.

Работно време: 10:00 до 18:00

Кюстендил - Забележителност Галерия Владимир Димитров - Майстора - Снимка 1 Кюстендил - Забележителност Галерия Владимир Димитров - Майстора - Снимка 2 Кюстендил - Забележителност Галерия Владимир Димитров - Майстора - Снимка 3 Кюстендил - Забележителност Галерия Владимир Димитров - Майстора - Снимка 4