3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писта Три буки

Price comment  Цена:
адрес:
Кюстендил
имейл:
телефон:
00359898564265

Ски-писта Три буки се намира на пешеходния път между хотел "Три Буки" и профилакториум "Три Буки". Ако искате да се разтъпчете, а и за удобство, оставете колата си на паркинга пред хотела и продължете пеша. Разстоянието не е много голямо.

Пистата е дълга 1 километър и е с малка денивелация. Това я прави подходяща както за начинаещи скиори, така и за напреднали. Мястото е притегателно и за любителите на сноуборда. На разположение на туристите функционира влек, тип „рибка” с ниска скорост, което позволява дори и неопитни в спорта деца да се възползват от него. Горната станция на ски влека е на 1680 метра надморска височина. Предвижда се строителство на още две ски писти с дължина 1300 и 1800 метра. В долната част на пистата има открита чайна, в която се предлагат топли напитки, сандвичи, вино, скара и др. В близост до ски писта "Три Буки" са изградени няколко места за отдих, барбекюта, места за палене на огън, навеси и др.

Пътят до местността "Три Буки", където се намира едноименната писта, е в много добро състояние. Само на 20 км отстои град Кюстендил. А природата на планина Осогово е пленяваща. До пистата има нов хотел с 60 легла, както и бунгала с 27 легла. Към хотела има ски гардероб и охраняем паркинг. В местността има още 4 хижи, приемащи скиори.

В Осоговска планина има още две писти, които си заслужава да опитате. Това са писта „Осогово” и пистата, наречена на името на кюстендилския алпинист, музикант, поет и автомобилен състезател - Людмил Янков.

Няколко културно-исторически забележителности чакат да бъдат открити от вас в град Кюстендил. Отскочете до Архитектурния и археологическия резерват "Пауталия - Велбъжд", късноантичната и средновековна крепост "Хисарлъка", античните терми, Регионалния исторически музей "Академик Йордан Иванов", къщата-музей „Ильо Войвода”, къщата-музей „Емфиеджиева къща“, художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора", средновековната църква „Св. Георги”, Пирговата кула и къщата-музей "Димитър Пешев".

  • Ски писта
Кюстендил - Забележителност Ски писта Три буки - Снимка 1 Кюстендил - Забележителност Ски писта Три буки - Снимка 2