3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писти Осогово

Price comment  Цена:
9.00
адрес:
Кюстендил
имейл:
телефон:
00359888496451

Ако търсите отлични условия за прекарване на свободното време през зимата и обичате българските природа и планини, заповядайте в Осогово. Тук на разположение на любителите на зимните спортове има три ски комплекса – „Осогово”, „Три буки” и „Людмил Янков”.

Пистите „Осогово” са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Намират се само на около 20 км от град Кюстендил, а цените са символични в сравнение с цените в популярни ски дестинации у нас като Банско, Витоша, Панчарево, Боровец, Пампорово и много други. Пътят до местността, където се намират пистите, редовно се почиства, а съвсем наблизо се намира базата на планинските спасители в Осогово.

Както споменахме, на „Осогово” има две писти. Едната от тях е за скиори, които са вече навлезли в същината на спорта. Тя е с дължина 910 метра и широчина 45 метра. Средният наклон е 22% при денивелация 204 метра. Влекът е тип "Котва" с капацитет 720 човека на час. Скоростта му на движение е 3,6 метра в секунда. Долната станция на ски влека се намира на 1634 метра надморска височина, а горната - на 1838. Дължината на трасето е 913 метра. Тази писта, наричана „Осогово”, е с висока трудност, така че не я подценявайте. Тя е оборудвана със система за изкуствен сняг и се обработва ежедневно със снегоутъпкваща техника. За любителите на силните усещания ски пистата е осветена за нощно каране.

За тези от вас, които правят първите си крачки в ски спортовете или просто за загрявка, в съседство се намира "шейнарската писта". Тя е дълга 1300 метра, но наклонът е по-малък. Ски пистата минава през живописна борова гора.

Ски писта "Осогово" разполага със собствен ски гардероб, който може едновременно да оборудва 30 скиора. Има опция и за организиране на ски училище. Друга атракция е възможността туристите да се разходят до връх Руен със снегоутъпкваща машина. За контакт: 0888/ 496-451 – Иво.

Ски комплексът се стопанисва от Руен Спорт.

Повече информация за работно време, цени и снимки на пистите можете да намерите на посочения сайт.

  • Ски писта
Кюстендил - Забележителност Ски писти Осогово - Снимка 1 Кюстендил - Забележителност Ски писти Осогово - Снимка 2