3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Бабешки плаж Лозенец

Price comment  Цена:
адрес:
Лозенец
имейл:
телефон:

Така нареченият Бабешки плаж в Лозенец (община Царево, област Бургас) може и да има малко хумористично име, но за сметка на това е изключително живописен и предлага на посетителите си възможност да се настанят на спокойно местенце, далеч от глъчката на големите ни морски курорти.

Ако очаквате луксозни комплекси, лъскави заведения и други глезотийки, Бабешкият плаж не е вашето място. Тук можете да откриете сурова природа, живописен скалист релеф и така дефицитното напоследък усамотение. Привлекателността му се крие именно в това. Или поне част от притегателната му сила.

Морето е чисто и спокойно, защитено от северните ветрове чрез живописните си скали. Златистият пясък гали краката и сетивата, а плитката, топла вода, привлича истинските ценители на последните диви местенца по бреговата ни ивица.

Бабешкият плаж има славата на място, на което се събират нудисти, но в последните години това не е съвсем така. Въпреки че има участъци, където свободата и единението с природата е приоритет, в някои зони се настаняват все повече любители на природата, бягащи от основните ни туристически дестинации и дори семейства с малки деца.

Лозенец е селце с население по-малко от седемстотин души, но е е едно от най-красивите места на българското Черноморие. Разположено на брега на морето, то има предимството, че се намира в подножието на Странджа планина. Комбинацията е страхотна и привлича хиляди туристи всяка година, тъй като имате възможност да съчетаете разходката сред красивите, полегати източни склонове на магичната планина със събирането на тен на морския бряг. А и свежото съчетание между прохладен бриз и лек ветрец от околните склонове съвсем не са за пренебрегване. Особено в най-горещите дни на лятото.

  • Плажове
Лозенец - Забележителност Бабешки плаж Лозенец - Снимка 1 Лозенец - Забележителност Бабешки плаж Лозенец - Снимка 2 Лозенец - Забележителност Бабешки плаж Лозенец - Снимка 3 Лозенец - Забележителност Бабешки плаж Лозенец - Снимка 4