3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Малък плаж Лозенец

Price comment  Цена:
адрес:
Лозенец
имейл:
телефон:

Малкият плаж в село Лозенец (община Царево, област Бургас), е един от най-уредените по южното ни Черноморие. Намира се в югоизточната част на селото, само на няколкостотин метра от центъра му. Пясъчната ивица тук е много чиста, златиста на цвят, а ходенето или почивката на нея е истинска наслада за сетивата. Панорамата на Малкия плаж е невероятно красива - лазурно море, живописни скали и разкошна гора в близост.

Водата е кристална, топла и спокойна, тъй като плажът е защитен от северните ветрове, а слънцето е много щедро, макар и през по-голямата част от активния летен сезон да не прежуря така, както на повечето места по крайбрежието на юг от Бургас. Морското дъно е полегато, покрито с мек пясък, без ями, водовъртежи или подводни течения.

Плажът наистина е малък, но предлага изобилие от възможности за отлично прекарване. Тук можете да практикувате всички водни спортове. Особено привлекателна дестинация е за любителите на гмуркането, тъй като и от север, и от юг пясъчната ивица е “заградена” от скали, морето около които предлага незабравими гледки.

На Малкия плаж можете да си наемете чадър и шезлонг или да се разположите спокойно в свободната зона. Имате възможност и да си платите за морска разходка с джет или водно колело. На самата пясъчна ивица има и заведение, в което да се позабавлявате с приятели, да хапнете или да се скриете от големите горещини. Наблизо са няколкото други плажа на Лозенец, така че можете да разнообразявате.

  • Плажове
Лозенец - Забележителност Малък плаж Лозенец - Снимка 1 Лозенец - Забележителност Малък плаж Лозенец - Снимка 2