3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Мечата дупка

Price comment  Цена:
адрес:
Лозенец
имейл:
телефон:

Плаж Мечата дупка е малък, закътан и се намира между Централния плаж на село Лозенец (община Царево, област Бургас) и този на къмпинг “Корал”, едно от емблематичните места на южното ни черноморско крайбрежие. Без презастрояване, джетове и други водни моторни машини, които да пречат на активната ви почивка, Мечата дупка напълно отговаря на името си - тихо и спокойно място, на което можете да се отпуснете и да се насладите на красивата природа наоколо.

Плажът е закътан в тих и спокоен залив с кристално чиста вода, защитен от северните ветрове. Морето тук е топло и подходящо за семейства с малки деца, както и за хора, които не умеят да плуват добре, тъй като дъното е полегато, покрито с мек пясък и без каквито и да било подводни течения или ями.

На бреговата ивица няма обособена платена част, така че можете да си намерите закътано и красиво местенце, без да се съобразявате със суми, които трябва да давате за чадъри и шезлонги, превърнали се в традиционни за повечето туристически дестинации по черноморското ни крайбрежие. Самият плаж Мечата дупка се намира в естествена лагуна, много подходяща за малчугани, които могат да се забавляват на воля в плитките води.

Излишно е да се казва, че тук е отлично място за любителите на всички водни спортове, особено на подводния риболов. Много от най-големите ценители на гмуркането са редовни посетители на плажа Меча дупка. В близост има и доста заведения, в които можете да се скриете в най-горещите дни, да пийнете нещо разхладително, да хапнете морски дарове или просто да се позабавлявате с приятели.

  • Плажове
Лозенец - Забележителност Плаж Мечата дупка - Снимка 1 Лозенец - Забележителност Плаж Мечата дупка - Снимка 2 Лозенец - Забележителност Плаж Мечата дупка - Снимка 3