3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Централен плаж Лозенец

Price comment  Цена:
адрес:
Лозенец
имейл:
телефон:

Централният плаж в курортното селце Лозенец (с население около 600 души, община Царево, област Бургас) е най-големият и оживен там. Намира се на север от населеното място и има просторна пясъчна ивица, покрита с фин, златист и изключително чист пясък. Тъй като плажът е един от най-популярните по южното ни Черноморие, ако идвате тук в най-натоварения туристически сезон, трябва да имате предвид, че е нужно да отидете рано сутрин, за да си намерите място.

Тук има отлични условия за практикуване на цялата гама от водни спортове - гмуркане, плуване, водни колела, джетове, така наречените “банани” и “летящи риби” и т.н. Макар и да е доста малко селце, на плажа в Лозенец можете да откриете изобилие от заведения, в които да се забавлявате с приятели, да хапнете нещо или просто да се насладите на разхладителна напитка в най-горещите дни на летния сезон.

Плажът е един от най-предпочитаните от семейства с малки деца, тъй като тук морето е топло и плитко, без ями и подводни течения, а освен това на самата брегова ивица има детски кътове, където можете да оставите малчуганите да се забавляват, докато вие релаксирате пълноценно. В Лозенец идват и много млади хора, привлечени от местата, на които могат да се усамотят, а също така и от сърф училището, в което работят доказани професионалисти.

Разбира се, на плажа има както платена зона с чадъри и шезлонги, така и свободна, на която можете да опънете хавлията си безпроблемно. В близост е разположен и паркинг. Макар и доста урбанизирана, пясъчната ивица на Лозенец не е презастроена като по-голямата част от българското Черноморие. Тук можете да съчетаете приятната почивка на море и освобождаването от градския стрес със здрави купони по малките часове. И то в приятна и сравнително спокойна обстановка.

  • Плажове
Лозенец - Забележителност Централен плаж Лозенец - Снимка 1 Лозенец - Забележителност Централен плаж Лозенец - Снимка 2 Лозенец - Забележителност Централен плаж Лозенец - Снимка 3