1 stars

Бунгало/ Къмпинг
Корал

Price comment  Цена:
0.00
адрес:
Лозенец
имейл:
-
телефон:
-

Къмпинг “Корал” се намира само на около два километра от южночерноморското село Лозенец (община Царево, област Бургас). За разлика от по-голямата част от бреговата ни ивица и особено от курортите, къмпингът все още не е урбанизиран и е останал далеч от комерсиализацията, което го прави много предпочитано място за всички туристи, търсещи възможност да избягат от големите комплекси и тълпите хора.

Именно запазената природа на “Корал” е най-голямото му достойнство и привлича вниманието на любителите на нощуването на открито. Красивият девствен плаж е неохраняем, но пък предлага отлични условия за практикуване на всички видове плажни спортове и развлечения. Палатките, караваните и кемперите могат да бъдат разположени буквално на брега, като същевременно посетителите се радват на прохлада под короните на широколистните дървета. Ивицата между къмпингите “Корал” и “Юг” е превърната в нудистки плаж, което пък е повод за една по-специфична, но постоянно нарастваща група летовници да отсядат тук.

Къмпингът предлага едни от най-добрите условия по Черноморието за плуване. Водата е чиста и плитка, а по протежение на 800 метровата плажна ивица в морето няма никакви дънни ями или водовъртежи, което прави мястото много подходящо за туристи с малки деца или слаби плувци. В “Корал” работят и две сърф училища, много предпочитани от запалените по този спорт, тъй като разполагат с много добри инструктори. Вечер плажната ивица се превръща във весело сборище на различни музики, идващи от заведенията и смехове на събралите се около лагерни огньове компании. Тук има и бунгала, но условията в тях не са особено добри. В няколкото заведения можете да похапнете риба, морски дарове и да се разхладите в горещите дни.

За съжаление перспективите пред къмпинг “Корал” не изглеждат особено добри. Липсата на дори елементарна инфраструктура не е привлекателна дори и за най-запалените любители на летуването сред дивата природа. Още повече, че събиращите се тук през лятото боклуци образуват огромни купища, тъй като извозването им от общинската администрация става крайно нередовно. Допълнителни притеснения създава фактът, че “Корал” се е превърнал в едно от многото места по българското Черноморие, на които инвеститорските интереси са на път да надделеят над здравата логика и законността - въпреки силната гражданска съпротива тук се строи вилно селище. Така че, ако искате да се докоснете до невероятната природа на южното Черноморие и да отседнете в един от най-емблематичните къмпинги в този район, може би е добре да побързате, защото в обозримо бъдеще е възможно и да нямате тази възможност.

  • Спорт
  • Първа линия
  • Гмуркане
  • Водни спортове
  • Къмпинг/Бунгало
  • Нудистки плаж
  • На море

Резервирай през нас и вземи нашата туроператорска отстъпка!!!

Лозенец - Хотел Корал - Снимка 1 Лозенец - Хотел Корал - Снимка 2 Лозенец - Хотел Корал - Снимка 3