3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж река Лом

Price comment  Цена:
адрес:
Лом
имейл:
телефон:

Плажът на Лом е разположен в общинския център, на мястото, на което едноименната река се влива в Дунав. Той е добре поддържан и охраняван, а пясъчната ивица се пази в добро състояние от местните власти и служби по чистотата. Мястото е много красиво и предпочитано за летуване и събиране на тен както от местни хора, така и от туристи от близо и далеч, включително и чужденци.

Тук брегът е сравнително широк, покрит с фин пясък, а възможностите за практикуване на водни спортове са почти неограничени. Разбира се, наред с водните колела и джетовете, сред най-популярните занимания са плуването и риболовът, за които способства удобното устие на река Лом.

Макар и около дунавските плажове всяка година да се разразява дискусия относно това, дали са годни за къпане, предвид на факта, че реката има твърде съмнителни показатели, що се отнася до чистотата, при Лом нещата стоят по доста по-различен начин, въпреки че градът е едно от най-големите пристанища по българското дунавско крайбрежие. Това се дължи основно на две причини - река Лом е една от най-чистите в България поради липсата на каквито и да било индустриални замърсители по течението й и усилията на Община Лом да пази крайбрежието в добро състояние.

Около плажа има изобилие от диви местности и красиви гледки, привличащи вниманието на туристите. Температурата на водата е висока, течението тук не е силно, а дъното на реката се спуска плавно и не крие особени опасности, дори за малки деца и не особено добри плувци. Ако имате желание, можете да си организирате множество туристически преходи в околността или да разпънете палатката си тук, за да се усамотите и да забравите за шумотевицата на големия град. Поне за малко...

  • Плажове
Лом - Забележителност Плаж река Лом - Снимка 1 Лом - Забележителност Плаж река Лом - Снимка 2 Лом - Забележителност Плаж река Лом - Снимка 3