3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Пашалийца

Price comment  Цена:
5.00
адрес:
Лъки
имейл:
телефон:
00359889414199

Хижа Пашалийца се намира в не много известната Радюва планина, в североизточното подножие на връх Пашалийца, който е цели 1642 метра.

Хижата представлява голяма, двуетажна сграда, която може да приюти до седемдесет и двама души. Във всяка стая има мивки, но санитарните възли и баните са общи – има и вътрешни и външни. Самата сграда е водоснабдена и електрифицирана, но въпреки това отоплението е на печки с твърдо гориво. Морните пътници имат на свое разположение туристическа кухня, столова и кафене, а тези идващи с коли могат спокойно да оставят автомобила, тъй като хижата разполага с паркинг.

Пътят до нея е асфалтов и по него може да се стигне от много места. Има път от село Павелски, който е петнадесет километра по асфалтово шосе и пеша отнема около четири часа. Подобна е и ситуацията и със село Нареченски бани, но то е по- близо – на три часа път. Село Югово е на също то разстояние а град Лъки на два часа и половина. Всички пътеки, които минават през гората са маркирани.

Комплексът е доста отдалечен от други хижи – най-близката е хижа Марциганица на шест часа и половина, следвана от хижа Момчил юнак на седем.

  • Хижи
Лъки - Забележителност Хижа Пашалийца - Снимка 1 Лъки - Забележителност Хижа Пашалийца - Снимка 2 Лъки - Забележителност Хижа Пашалийца - Снимка 3