1 stars

Бунгало/ Къмпинг
Любовище

Price comment  Цена:
4.50
адрес:
Любовище
имейл:
-
телефон:
00359899663440

Къмпинг “Любовище” се намира в едноименното село, община Сандански, област Благоевград. Комплексът е отворен за посетители през топлите месеци на годината (от началото на април до края на октомври). Разполага с места за палатки, които могат да поберат около двадесет човека. Капацитетът що се отнася до каравани и/или кемпери е десет. В къмпинга има и една стая с три легла, която гостите могат да наемат при желание. Комплексът предлага механа, кафене и паркинг. Цената за една палатка е девет лева.

Село Любовище се намира в югозападен Пирин и предлага на посетителите си типични за региона гледки, усещания, впечатления... Отстоящо само на около от километра от Рожен, то е закътано между характерните тукашни скали от мек пясъчник, извисяващи се над буйна широколистна растителност. През хилядолетията природните стихии са придали причудливи форми и очертания на околния релеф, а сякаш пренесените с вълшебна пръчка от друга епоха кирпичени къщи вменяват усещане за мистичност на посетителите на Любовище.

В момента тук живеят само около двадесет човека. То е едно от стотиците села в България, пазещи спомените за далеч по-славно минало, от което в момента са останали само заличаващи се с всеки изминал ден следи. Жителите са предимно възрастни хора, които се препитават от земеделие и животновъдство. Те са изключително любезни и словоохотливи, особено към посетителите отдалеч. От тях можете да научите любопитни легенди за миналото на селото.

Любовище е удобна изходна, междинна или крайна точка за много маршрути в Югозападен Пирин. Освен високите части на планината, оттук можете да посетите Мелник, Сандански, Роженския манастир...Или просто да си починете сред магичната природа на региона.

  • Безплатен Паркинг
  • Механа
  • Къмпинг/Бунгало

Резервирай през нас и вземи нашата туроператорска отстъпка!!!

Любовище - Хотел Любовище - Снимка 1 Любовище - Хотел Любовище - Снимка 2