2 stars 2 stars

Музей
Малко Търново - Исторически музей

Price comment  Цена:
2.50
адрес:
Малко Търново, 1А, ул. Конс...
имейл:
histmuseum_mt@mail.bg
телефон:
+35959523664

Малко Търново е най-голямото населено място на територията на живописната Странджа планина. Намира се на 76 км южно от Бургас и на 7 км от границата с Турция. Градът се намира на територията на природния парк „Странджа”, който опазва уникална природа и предлага разнообразни възможности за екологичен туризъм. Много легенди се разказват за тракийски царе, крепости и скрити съкровища по тези земи. Историческото и етнографско богатство на града и региона е добре представено в обектите на Историческия музей в Малко Търново. Експозиционната площ е разположена в четири странджански възрожденски къщи – паметници на културата, които са принадлежали на богати търговски фамилии от края на ХІХ век. Към Историческия музей в Малко Търново функционира и килимарска работилница, където се предлагат демонстрации на тъкане на автентичен стан. Обект на Историческия музей в Малко Търново е и мемориалният национален паметник Петрова нива.

Много интересна е Природната сбирка, в която е уредена среща със странджанската природа. Тук атракциите са много - телефонна кабина, за да “поговорите” с птиците, обучение в необичаен “езиков курс” и „Тъмната стая”, в която можете да усетите странджанската нощна гора.

През зимните месеци музеят работи през уикенда само с предварителна заявка, а през седмицата затваря един час по-рано.

Входни такси:

възрастни – 5 лв., учащи – 3 лв.

пенсионери – 2 лв., хора с увреждания – безплатно.

Работно време: 08:00 до 17:00

Малко Търново - Забележителност Малко Търново - Исторически музей - Снимка 1 Малко Търново - Забележителност Малко Търново - Исторически музей - Снимка 2 Малко Търново - Забележителност Малко Търново - Исторически музей - Снимка 3 Малко Търново - Забележителност Малко Търново - Исторически музей - Снимка 4