3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Остров Алеко

Price comment  Цена:
адрес:
Мартен
имейл:
телефон:

Алеко е един от най-големите острови в българската дунавска акватория. Той се намира на два километра северно от русенския град Мартен и само на един северозападно от село Сандово. Островът е разположен сравнително далеч от българското крайбрежие - от него го отделят около двеста-триста метра. Не бива да се притеснявате обаче, защото всички ентусиасти, желаещи да прекарат няколко часа или да опънат палатка тук и да останат дни наред, могат да се доберат лесно до Алеко, тъй като местните рибари ще ги закарат с готовност, и то срещу съвсем разумна сума.

Рибарите могат да са ви полезни и е друго отношение - ако сте любители на риболова, те ще ри разкарат по Дунава и ще ви покажат точно къде какво кълве и на каква стръв да го ловите. Голяма част от острова е покрита с тополови гори, които могат да ви дадат нужната прохлада в летните дни или пък да ви “подслонят”, ако решите да оставате тук на палатка за няколко дни.

Плажът тук е тесен, което е съвсем нормално за дунавското ни крайбрежие. За сметка на това обаче на остров Алеко не идват много хора (дори и местни), така че можете да си намерите подходящото усамотено местенце, за което сте мечтали през цялата година. Бреговата ивица е тиха и изключително живописна, водата е топла и мудна, а свежият бриз “измита” от главите ви всички неприятни наслагвания, натрупани през месеците в града, сред стреса и забързаното ежедневие.

  • Плажове
Мартен - Забележителност Плаж Остров Алеко - Снимка 1 Мартен - Забележителност Плаж Остров Алеко - Снимка 2 Мартен - Забележителност Плаж Остров Алеко - Снимка 3