3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Малина

Price comment  Цена:
5.00
адрес:
Мелник
имейл:
телефон:
00359896715161

Хижа „Малина” се намира в средния дял на планина Пирин в областта „Долен Калугер” в подножието на „Бойков връх” при надморска височина от 1674 метра.

Представлява масивна двуетажна сграда. Хижата е с общ капацитет над 40 места, които са разпределени в стаи с по две и три легла. Сградата е електрифицирана и водоснабдена и разполага с вътрешни санитарни възли и бани. Отоплението се извършва чрез печки на твърдо гориво и локално парно. Хижа „Малина” разполага с кухня и паркинг. Пред хижата има хубава поляна с дървени маси и столове. Стопанисва се от Туристическо дружество „Еделвайс”, град Сандански.

Като изходен пункт към хижата се използва село Пирин, община Сандански. До хижата се стига по приблизително 19 километров асфалтов път, който се редува с черен път. До хижа „Малина” може да се стигне и по маркиран маршрут от град Мелник, който отнема приблизително 8.00 часа преход на опитни туристи.

Хижа „Малина” е изходна точка за няколко интересни туристически маршрута : местността „Горен Калугер” – 0.30 часа и седловината „Тодорова поляна” – 2.00 часа. Разположението е удобно за преходи към хижите „Пирин” – 2.00 часа и „Попови ливади” – 5.30 часа. Всички пътеки и маршрути са маркирани.

  • Хижи
Мелник - Забележителност Хижа Малина - Снимка 1 Мелник - Забележителност Хижа Малина - Снимка 2