3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Село Михалково

Price comment  Цена:
адрес:
Михалково
имейл:
телефон:

Михалково е старо българско селище, разположено на Чурековска река и река Въча в югозападната част на Родопите. Намира се на 21 км североизточно от общинския център Девин и на 76 км от областния град Смолян. Населението на селото е под 500 души. На 2 км от селото се намира минералният извор, чиято вода е естествено газирана и се използва за лечение на различни заболявания, включително сърдечно-съдови, на нервната система и много др. Непосредствената близост на язовир”Въча”и съчетанието от уникална природа, вековни гори, богатство на горски плодове и билки, разнообразният животински свят дават възможност за развитие на планински и риболовен туризъм. Непосредствено под последните къщи на Михалково започва язовира, а южно от него се намира новопостроения хидровъзел Цанков камък.

В селото ще откриете къщи за гости, в които можете да отседнете, има и еко комплекси. Разходка до язовира и сред природата ще Ви достави огромно удоволствие и ще Ви зареди поне за няколко месеца.

Михалково - Забележителност Село Михалково - Снимка 1 Михалково - Забележителност Село Михалково - Снимка 2 Михалково - Забележителност Село Михалково - Снимка 3