3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Муселиево

Price comment  Цена:
адрес:
Муселиево
имейл:
телефон:

Плажът на село Муселиево се намира на брега на река Осъм, на около петнадесет километра от мястото, на което тя се влива в Дунав. Бреговата ивица е сравнително широка, закътана сред гори. Местоположението е много приятно, тъй като плажът се намира на плавен завой на реката, така че тя тече бавно, загубила бурния си характер от изворите си в Стара планина.

Тук можете да плувате, тъй като дъното е полегато и няма ями и подводни течения, като разбира се се съобразявате с това, че плажът е неохраняем и трябва да подхождате с повишено внимание. Все пак, водата е топла и спокойна и може да ви даде истинска прохлада през лятото. Макар и не особено посещаван, брегът край село Муселиево е предпочитан от местните хора и малък брой туристи, които го познават, тъй като е разположен сред красива местност и дава възможност да се усамотите на спокойно местенце и да събирате тен под щедрите слънчеви лъчи. Макар и да няма никакви екстри, на тази брегова ивица релаксът е гарантиран.

Ако опънете палатка тук и останете за няколко дни, можете да разгледате и забележителностите в околностите на селото. Тук има много пещери и причудливи скални образувания. Трябва да сте внимателни обаче, защото влизането в скалните ниши крие потенциална опасност от изгубване. Не са малко и пропастите. Ако подходите разумно обаче, ще имате възможност да се насладите на величествената природа в едно от най-непознатите за масовия турист кътчета на България.

  • Плажове
Муселиево - Забележителност Плаж Село Муселиево - Снимка 1 Муселиево - Забележителност Плаж Село Муселиево - Снимка 2 Муселиево - Забележителност Плаж Село Муселиево - Снимка 3