3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Олимпийски надежди

Price comment  Цена:
адрес:
Несебър
имейл:
телефон:
0035955442611

Плаж Олимпийски надежди се намира само на около километър от град Несебър (на двадесет и седем километра от Бургас). Влиза в рамките на туристически комплекс от социалистическо време, който в момента е изцяло обновен и предлага отлични условия за летен туризъм. Вилното селище е предпочитано място за семейни почивки, както и за ученически и студентски ваканции. Несъмнено основната причина за популярността на комплекса е прекрасният му плаж.

Крайбрежната ивица се намира в тих и спокоен залив, което я прави особено подходяща за малки деца, тъй като родителите им могат да ги оставят да лудуват на воля, без да се притесняват постоянно за тях. Пясъкът е чист и много фин, а морето е доста топло, с кристални води. Наклонът на дъното е много полегат, без никакви ями, водовъртежи и коварни подводни течения. Ивицата е охранявана от професионални спасители, в комплекса има и медицински пункт.

На плаж Олимпийски надежди имате възможност да практикувате цялата гама от водни спортове - базата предлага водни колела, воден банан, рингус, водни ски, училище по сърф, отлични условия за плуване и гмуркане. Ако пък предпочитате да останете на брега можете да се позабавлявате с плажен волейбол или футбол на трева. Или просто да наемете чадър и шезлонг и да помързелувате, наслаждавайки се на красивата природа, яркото слънце и прохладния бриз. Тук има също бистро и бар, в които имате възможност да хапнете морски специалитети и да се позабавлявате с приятели.

Една от най-големите гордости на комплекса е сърф училището, в което професионални сърфисти могат да ви помогнат да се насладите на този все още слабо познат в България спорт. За да завършим подобаващо описанието на плаж Олимпийски надежди, само ще споменем, че той предлага отлични условия и за яхтинг.

  • Плажове
Несебър - Забележителност Плаж Олимпийски надежди - Снимка 1 Несебър - Забележителност Плаж Олимпийски надежди - Снимка 2 Несебър - Забележителност Плаж Олимпийски надежди - Снимка 3 Несебър - Забележителност Плаж Олимпийски надежди - Снимка 4 Несебър - Забележителност Плаж Олимпийски надежди - Снимка 5