3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Южен плаж Несебър

Price comment  Цена:
адрес:
Несебър
имейл:
телефон:
0035955442611

Южният плаж на Несебър е един от най-посещаваните по цялото българско Черноморие. Намира се в новата част на града, в непосредствена близост до курортния комплекс “Слънчев бряг”. Макар и доста пренаселен през по-голямата част от активния летен сезон, той е особено привлекателен поради няколко причини.

На първо място е финият, златист пясък, който буквално гали краката и с чистотата си привлича много летовници, желаещи да разпуснат на едно комфортно място, където могат да поглезят тялото си и да забравят за стреса от ежедневието. Плажната ивица е сравнително дълга и тясна, но е закътана сред невероятната природа, която я обгръща от всички страни и създава усещането за спокойствие и възможности за пълноценен релакс.

Не е за изпускане и лазурното, топло и спокойно море. На Южния плаж на Несебър дъното е полегато, без водовъртежи, мъртви течения и ями. Тук идват много семейства с малки деца, тъй като имат възможност да се отпуснат и да оставят малчуганите да лудуват до насита.

Плажът се охранява от професионални спасители, а част от него е платена. Там можете да си наемете чадър и (или) шезлонг и да се наслаждавате на щедрите слънчеви лъчи, без да се “пържите” от жега. Разбира се, има и безплатна зона, където имате възможност спокойно да опънете хавлията си.

Тук са създадени всички условия да се практикува цялата гама от водни спортове, а за плажни волейбол и футбол има няколко игрища. Нощният живот едва ли трябва да е тема на обсъждане. Все пак, както казахме, курортен комплекс “Слънчев бряг” е съвсем наблизо, така че можете да купонясвате колкото си поискате...

  • Плажове
Несебър - Забележителност Южен плаж Несебър - Снимка 1 Несебър - Забележителност Южен плаж Несебър - Снимка 2 Несебър - Забележителност Южен плаж Несебър - Снимка 3 Несебър - Забележителност Южен плаж Несебър - Снимка 4