3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Ново село

Price comment  Цена:
адрес:
Ново село
имейл:
телефон:

Плажът във видинското Ново село е един от най-хубавите и чисти по цялото българско поречие на Дунав. Той е предпочитано място от жителите и гостите на общинския център, особено в най-горещите месеци на лятото. Реката дава така желаната прохлада, като на това място е сравнително плитка и топла, а дъното е полегато, без ями, подводни течения и коварни водовъртежи.

Ивицата е подходяща за семейства с малки деца и хора, които не са уверени във възможностите си на плувци, тъй като плажът се охранява от професионални спасители. Природата наоколо е красива и запазена, а брегът е покрит със ситен, хубав и чист пясък. Наоколо има множество гъсти горички, в които можете да се скриете в най-топлата част на деня.

Понякога плажът е малко пренаселен, но ако дойдете сравнително рано сутринта, няма да имате проблеми да си намерите някое усамотено местенце. Допълнителен уют дава и фактът, че близо до плажа може да се достигне с автомобил, но е поставена бариера, която пречи на превозните средства да притесняват туристите на самата ивица. Тук има екотоалетни и душове, както и две малки заведения, където посетителите могат да си поръчат разхладителни напитки или да хапнат набързо. За чистотата на плажа в Ново село се грижи професионален еколог.

Водата тук е изключително топла, а за любителите на водните спортове е подготвена широка гама от възможности за практикуването им. Можете да посетите и някои от многобройните забележителности в района на Ново село. В него има възможност за настаняване – няколко кокетни хотела и множество частни квартири.

  • Плажове
Ново село - Забележителност Плаж Ново село - Снимка 1 Ново село - Забележителност Плаж Ново село - Снимка 2