3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Защитена местност Иракли

Price comment  Цена:
адрес:
Обзор, Летовище Иракли
имейл:
tic.obzor@gmail.com
телефон:
+35955442611

Иракли е защитена местност, намираща се до с. Емона, Община Несебър. Отстои на 9 км от гр. Обзор, на 3 км от Баня и на около 20 км от гр. Бяла. На 70 км южно от град Варна. В единия край на плажа има бунгала на различни институции, останалото крайбрежие е известно с девствената си природа и чистата околна среда, която не може да се срещне почти никъде по българското крайбрежие на Черно море. Тук растат уникални растения, които са вписани в Червената книга на Република България и са защитени от Закона за биологичното разнообразие.

Инфраструктурата в Иракли не е добре развита и поради тази причина тази дестинация е по-привлекателна за млади хора и къмпингари. Иракли е идеален за тези, които търсят различно и незабравимо прекарване на лятната почивка далеч от шумните дискотеки и нахалните туристи. Ако планирате да посетите Иракли за няколко дни имате 2 опции- можете да отседнете в близките бунгала или да си вземете палатка и да прекарате дните си в къпане, печене на слънце и дремене, унесени в звуците на морските вълни.

В Иракли се провежда годишното празнуване на Джулай морнинг, което се е превърнало в традиция. Стотици млади (и не чак толкова млади) хора от цялата страна пътуват до там (някои на автостоп) вечерта на 30-ти юни, за да посрещнат първите лъчи на слънцето на 1-ви юли. Гледката е наистина завладяваща, тъй като на първи юли слънцето изгрява точно от морето.

Обзор - Забележителност Защитена местност Иракли - Снимка 1 Обзор - Забележителност Защитена местност Иракли - Снимка 2 Обзор - Забележителност Защитена местност Иракли - Снимка 3 Обзор - Забележителност Защитена местност Иракли - Снимка 4 Обзор - Забележителност Защитена местност Иракли - Снимка 5