3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Лонгоза

Price comment  Цена:
адрес:
Обзор
имейл:
tic.obzor@gmail.com
телефон:
0035955635124

Плаж Лонгоза се намира на километър и половина северно от курортното градче Обзор и на три километра на юг от друга много посещавана дестинация на българското Черноморие - Бяла. Пясъчната ивица е дълга и широка и предлага великолепни възможности за усамотение, тъй като остава встрани от основния туристически поток.

Морето тук е топло и спокойно, а едно от най-големите предимства на Лонгоза е че, намирайки се в диплите на Източна Стара планина, предлага на летовниците неповторимо съчетание от яркото слънце на брега на морето и прохладата на Балкана. Дъното е полегато, без никакви подводни течения, ями или водовъртежи.

Разбира се, това прави Лонгоза изключително подходящо място за посещение от семейства с малки деца, тъй като можете да оставите малчуганите да лудуват на воля, без да е необходимо да ги наблюдавате постоянно. Още повече, че плажът никога не е пренаселен и имате възможност да си починете на спокойствие, в компанията единствено на близките си и свежия морски бриз.

Името на Лонгоза издава още едно от достойнствата на плажа. Той е обграден от всички страни с гъста иглолиста гора, която може да ви даде желаното спасение дори и в най-големите горещини. Разбира се, ако желаете ще отседнете в Обзор или Бяла, но в случай, че останете запленени от красотите на Лонгоза, имате възможност да се настаните в едноименния комплекс с къща за гости и къмпинг, разположен сред високите борове в същата тази гора.

  • Плажове
Обзор - Забележителност Плаж Лонгоза - Снимка 1 Обзор - Забележителност Плаж Лонгоза - Снимка 2 Обзор - Забележителност Плаж Лонгоза - Снимка 3 Обзор - Забележителност Плаж Лонгоза - Снимка 4