3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Обзор

Price comment  Цена:
адрес:
Обзор
имейл:
tic.obzor@gmail.com
телефон:
0035955635124

Плажът е едно от най-големите достойнства на малкото курортно градче Обзор (община Несебър, област Бургас). Той има дължина повече от десет километра (една от най-големите по българското Черноморие), което напълно компенсира сравнително малката й ширина (между 20 и 60 метра). Цялото протежение на ивицата е покрито с мек, фин и златист пясък.

Тук можете да се наслаждавате на свеж въздух, здравословен климат и красиви гледки към морето, както и хубавите дъбови и букови гори, които ви заобикалят от всички страни. Понякога, в късната пролет, откъм града се усеща и миризма на цъфнали липи. Във всеки случай плажът на Обзор дава възможност на посетителите си да прекарат времето си както предпочитат. Тези, които искат да са в единение с природата, могат да намерят достатъчно усамотени местенца, на които да го постигнат, а за останалите е изградена платена зона с чадъри и шезлонги под наем.

Всички туристи, които дойдат тук обаче, могат да се радват на прохладния бриз, чистото, спокойно и топло море, а също така и на заведенията, изградени по протежение на плажа, някои от които работят денонощно. Възможността за практикуване на цялата плеяда от водни спортове (сърф, гмуркане, разходки с лодка, водни колелета) е една от притегателните сили за младите туристи, както и отличните условия за плажни футбол и волейбол.

Семействата с деца също редовно посещават плажа на Обзор. Той е охраняван от професионални спасители, а това, че водата е плитка, позволява на родителите да релаксират спокойно. Показателно за популярността му е, че въпреки голямата си площ, на плажа в Обзор понякога не можете да си намерите места дори и в ранния следобед.

  • Плажове
Обзор - Забележителност Плаж Обзор - Снимка 1 Обзор - Забележителност Плаж Обзор - Снимка 2 Обзор - Забележителност Плаж Обзор - Снимка 3 Обзор - Забележителност Плаж Обзор - Снимка 4