3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Устието на река Вая

Price comment  Цена:
адрес:
Обзор
имейл:
tic.obzor@gmail.com
телефон:
0035955635124

По всеобщо мнение плажът при устието на река Вая е един от най-чистите, красиви и спокойни по цялото българско Черноморие. Разположен в станалата прочута покрай борбите на екологичните организации да я запазят от нездрави инвеститорски интереси защитена местност “Иракли”, той предлага на посетителите си възможност да прекарат една наистина прекрасна почивка сред съхранената прекрасна природа, без обаче да се лишават от някои удобства.

Плажната ивица е широка и дълга, покрита с невероятно фин пясък. Водата е кристална и прозрачна, като почти никога не се образуват големи вълнения, тъй като устието на реката е отлично защитено от северните ветрове. Дъното на морето при плажа Вая е полегато, равно, без подводни течения и ями. За безопасността на летовниците се грижат професионални спасители, а на брега има изграден медицински пункт с квалифициран лекар, напълно оборудвана линейка и апаратура за оказване на първа помощ.

Едно от основните предимства на плажа при устието на река Вая, заради което тук идват много семейства с малки деца е, че в района са забранени всички водни моторни превозни средства, което създава усещане за спокойствие и уют, както и увеличава безопасността на туристите. Разбира се, за практикуване на останалите водни спортове са създадени перфектни условия.

Друго безспорно преимущество на плажа е, че той почти никога не е пренаселен, а на бреговата ивица има само няколко ресторантчета и заведения за хранене, така че не създава усещане за презастрояване. Изградените канализация и пречиствателна станция гарантират високото ниво на екологичност на района, така че можете спокойно да се отпуснете и да се наслаждавате на почивката си.

  • Плажове
Обзор - Забележителност Плаж Устието на река Вая - Снимка 1 Обзор - Забележителност Плаж Устието на река Вая - Снимка 2 Обзор - Забележителност Плаж Устието на река Вая - Снимка 3