3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Каякинг маршрут Остров Орех – се...

Price comment  Цена:
адрес:
Оряхово
имейл:
телефон:

Изходната точка на този интересен каякарски маршрут е остров Орех, намиращ се в българската акватория на река Дунав, точно срещу град Оряхово. Поема се по тесния канал между островите Орех и Език, които са един от най-богатите на водоплаващи птици райони по цялата българска част на дунавското крайбрежие. Каналът е сравнително тесен, но не представлява никаква трудност дори и за не особено опитен каякар.

Местността е особено впечатляваща през пролетта, когато островите изглеждат като покрити с лонгозна растителност и буквално са потънали в зеленина. Разбира се, трябва да внимавате, за да откриете плавателното пространство между тях, тъй като при високо ниво на реката част от дърветата буквално я покриват и затрудняват придвижването. Следващото населено място по пътя е село Долни Вадин, което има по-малко от двеста жители и очарова с малките си къщички с характерна за този край на България архитектура.

Оттук течението ви отвежда до село Байкал, където можете да си починете в уютния едноименен ресторант на самия дунавски бряг. Гледката към реката е особено впечатляваща, тъй като срещу селото се намира остров Борил, където растителността отново е гъста, а водоплаващите птици са в изобилие.

Между селата Байкал и Загражден в Дунав се влива най-дългата българска река – Искър. В Загражден имате възможност да намерите частни квартири, но ако предпочитате, можете да си направите бивак на речния бряг и да прекарате вълнуваща вечер край огъня, под звездите, наслаждавайки се на красотата на природата и на могъщия Дунав.

  • Маршрути
  • Каякинг
Оряхово - Забележителност Каякинг маршрут Остров Орех – село Загражден - Снимка 1 Оряхово - Забележителност Каякинг маршрут Остров Орех – село Загражден - Снимка 2 Оряхово - Забележителност Каякинг маршрут Остров Орех – село Загражден - Снимка 3