3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Оряхово - Централен плаж

Price comment  Цена:
адрес:
Оряхово
имейл:
телефон:

Плажът на Оряхово се намира в самия град и е типичен за дунавското ни крайбрежие. През лятото той е предпочитано място за отдих и почивка както на местните хора, така и на гости на града от близо и далеч, а дори и на чужденци. Някои от тях идват с каравани, кемпери или просто с палатки, разполагат ги на речния бряг и прекарват тук по няколко дни, а в някои случаи и седмици.

Бреговата ивица е сравнително тясна, покрита с пръст, трева, а на доста места и с фин пясък. Общината и оряховци се грижат за чистотата на плажа, тъй като всяка пролет реката приижда и залива плажа, изхвърляйки на него различни отпадъци отблизо и далеч. Речното дъно на това място е сравнително полегато, без водовъртежи, ями и коварни подводни течения.

Все пак трябва да се внимава, защото къпането в голяма река, каквато е Дунав, винаги носи потенциални рискове, особено ако сте с малки деца или имате скромни възможности в плуването. Особено осторожни трябва да сте с клоните на дърветата, които реката залива и с рибарските мрежи, тъй като можете да се оплетете в тях. Разбира се, Централният плаж в Оряхово активно се използва и за практикуване на други водни спортове, като гмуркане, каякарство и най-вече риболов.

Макар и понякога да е доста препълнен, обикновено тукашният плаж дава възможност да си намерите някое закътано местенце, на което да се отпуснете и да си починете пълноценно, забравяйки за стреса и шумотевицата на ежедневието. Още повече, че бреговата ивица е изключително красива и покрита с тучна растителност. Оттук се вижда и румънския бряг, а реката създава асоциации за мощта, която крие дори и в най-спокойните и ясни летни дни. Наблизо има заведения за хранене и магазини, където можете да похапнете и изпиете нещо разхладително на сянка или да се снабдите с всички необходими продукти.

  • Плажове
Оряхово - Забележителност Оряхово - Централен плаж - Снимка 1 Оряхово - Забележителност Оряхово - Централен плаж - Снимка 2 Оряхово - Забележителност Оряхово - Централен плаж - Снимка 3