3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Мазалат

Price comment  Цена:
4.00
адрес:
Павел баня
имейл:
телефон:
00359888133902

Хижа Мазалат се намира на главното било в местност Мандрището. Построена е 1935 година, хижата е пункт от маршрут "Е-3". Тя е двуетажна, голяма сграда с капацитет от 34 места. Има вътрешни санитарни възли и умивални. Сградата е водоснабдена и електрифицирана от агрегат, а отоплението е на печки с твърдо гориво. На разположение са туристическа кухня и столова. На близо има две дървени бунгала с капацитет от тридесет места, с външни санитарни възли и умивални.

В съседство са хижите Узана, Тъжа и Мандрата – всичките на три часа и половина, хижа Соколна на четири часа и половина и заслон Гoлям Кадемлия на три часа. Пътеките до тях са маркирани.

До самата хижа може да се стигне от село Стоките към местност Лъгът за три часа и от село Скобелево за четири часа и половина. Пътеката от село Скобелево известно време следва долината на река Габровница и всъщност е черен път, но внимавайте особено след около час и половина за триъгълник, където пътя трябва да се напусне и да се продължи стръмно нагоре в северна посока.

  • Хижи
Павел баня - Забележителност Хижа Мазалат - Снимка 1 Павел баня - Забележителност Хижа Мазалат - Снимка 2 Павел баня - Забележителност Хижа Мазалат - Снимка 3