3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Парк Приказката

Price comment  Цена:
1.50
адрес:
Паволче
имейл:
prikazkata_vratza@abv.bg
телефон:
+359888020030

Парк "Приказката" е разположен в подножието на величествения Врачанския балкан по прекрасния лъкатушещ път за небезизвестния връх Околчица. Паркът се намира в непосредствена близост до град Враца в посока село Паволче.

"Творците" на парка са направили прекрасно място за отдих и забавление, кадето хората могат да се насладят на живописната природа и редица атрактивни и интересни занимания. Универсалният парк разполага с много и най-разнообразни съоражения, подходящи за всички възрасти, но най-вече за тези хора, които обичат предизвикателствата и адреналина. Най-интересното е, че за да направят парка, собствениците не са нарушили естествения баланс на природата и всички материали са природосъобразни. За тези, които могат да шофират има АТВ-писта с доста добро трасе, а за катерачите е алпийската стена, алпийската градина и бънджи-махалото.

Паркът е изграден с целта да могат посетителите му да проверят своята ловкост, издръжливост, бърза реакция и интуиция, а за тази цел съораженията са абсолютно осигурени и обезопасени и така родителите и приятелите са много по-спокойни за своите близки. Най-атрактивната и предпочитана игра е пейнтболът. Игрището за пейнтбол е направено много добре и е много интересно, а за да протича играта без проблеми и спорове, има назначени рефери, които дават началото и края на състезанието и решават възникналите проблеми, което е невъзможно ако сте на приятелски мач.

За по-улегналите сред чудната природа на дъхавата зелена гора има изградени интересни съоражения за игра на боулинг, мини голф, точен шут, голям въжен тролей и още много други. В парка има и любопитен зоокът.

Създателите на парка са помислили добре като са постоили музей на старите занаяти, а до него има и малко езеро с пристанище за модели на умалени кораби и лодки. Паркът разполага с много красива кафе-градина, има също барбекю и лятно кино със сцена. За романичните двойки и млади семейства има изградени приказно красиви и спокойни алеи за разходка и отмора.

Цените на съоръженията са между 3 и 6 лв, за пейтбола 12 лв. Има туристически пакети за ученици и намаления за студенти.

Забавлението е гарантирано, просто трябва да се оставите децата да ви водят.

  • Паркове
Паволче - Забележителност Парк Приказката - Снимка 1 Паволче - Забележителност Парк Приказката - Снимка 2 Паволче - Забележителност Парк Приказката - Снимка 3 Паволче - Забележителност Парк Приказката - Снимка 4 Паволче - Забележителност Парк Приказката - Снимка 5