4 stars 4 stars 4 stars 4 stars

Туристическа Атракция
Зимен курорт Пампорово

Price comment  Цена:
адрес:
Пампорово
имейл:
marketing@pamporovoresort.com
телефон:
+35930958417

Невероятната родопска природа е събрала в района на Пампорово най-красивите си гледки. Зиме или лете – по всяко време ще се наслаждавате на красотата и спокойствието тук.

Има и много ски писти с различна степен на трудност. Общата дължина на пистите за алпийски дисциплини и писти за ски бягане е 30 километра, най-голямата денивелация е 470 метра. Съоръженията са съвременни и модерни – 9 влека и 5 лифта, а също и нова машина за сняг. Тук обаче естественият сняг се задържа дълго. Пампорово също е и едно от най-слънчевите места в България – средно 240 дни в годината тук времето е ясно. Курортът е разположен в подножието на връх Снежанка, от където се спускат няколко от пистите в курорта. Създадени са условия и за спускане по необработен терен. Инструкторите в ски училищата ще ви помогнат при организирането на екстремно спускане. На разположение на сноубордистите има и халф пайп. Освен зимен курорт, Пампорово е чудесно място и за лятна почивка. През топлите месеци тук ще намерите прохлада и спокойствие. Освен това летният сезон не е толкова натоварен като зимния и ще се насладите на истински тиха почивка.

През лятото също има много възможности за прекарване на свободното време. Възможни са еднодневни екскурзии до Широка Лъка , Стойките , Гела , Солища , Бачково и Бачковски манастир , Асенова крепост , Смилян , а също и пешеходни маршрути до близките Чепеларе и Чудните мостове , Смолян и Смолянските езера и обсерватория Рожен. В околността има много пещери.

За туристите в Пампорово са изградени множество хотели и вилни селища, както и забележителния православен храм „Успение на Пресвета Богородица”. Туристите могат да избират измежду селки туризъм, тенис кортове, боулинг, стрелба с лък, високопланинско колоездене, ски, сноуборд и шейни през зимния сезон.

Ако изкачите връх Снежанка откъм хижа Студенец, на около 10 минути път от телевизионната кула се намират Орфеевите скали. Долу, в ниското, като на длан се виждат Смолянските езера, а някъде в размитото зад тях са крайните къщи на Смолян. Пред вас е прочутата скала “Невястата”, а зад тях – най-високият връх на Родопите – Голям Перелик. Легендата казва, че тук е седял Орфей, гледал е красотите пред себе си и е съчинявал песните, с които е огласял планината!

  • Курорти
Пампорово - Забележителност Зимен курорт Пампорово - Снимка 1 Пампорово - Забележителност Зимен курорт Пампорово - Снимка 2 Пампорово - Забележителност Зимен курорт Пампорово - Снимка 3 Пампорово - Забележителност Зимен курорт Пампорово - Снимка 4 Пампорово - Забележителност Зимен курорт Пампорово - Снимка 5 Пампорово - Забележителност Зимен курорт Пампорово - Снимка 6