5 stars 5 stars 5 stars 5 stars 5 stars

Туристическа Атракция
Планински и Ски Курорт Паничище

Price comment  Цена:
адрес:
Паничище
имейл:
kiosev@abv.bg
телефон:
+35970156757

Паничище се намира на около 10 км от град Сапарева баня и на около 80 км от София. Естествената красота на северозападната част на Рила е незабравима. Паничище е не само ски курорт, но също и спортен и развлекателен център. Тук могат да се видят някои от най-разнообразните ски съоръжения. Това е и един от най-евтините ски курорти в България. Курортът Паничище предлага максимални възможности за тренировки по всички спортни дисциплини. Има писти за ски алпийски дисциплини пригодени за състезания.

Футболни, волейболни, баскетболни и други отбори могат да се възползват от предимствата на идеалните терени в тренировъчната база при Сухото езеро. Тенисистите и плувците могат да използват басейните и тенис кортовете на местните хотели.

В курорта могат да се ползват следните писти:

Бекяра - оборудвана със ски влек с капацитет от 280 души на час. Базата е разположена напречно на ресторант Елените. Аждена е ски писта с влек с капацитет 250 души на час, включително и детски ски влек. Точно до тренировъчните площи при Сухото езеро се намира пистата за крос-кънтри. До хижа „Пионерска” има писта, дълга 400 м със ски влек, включва също и писта за шейни с дължина 1130 м. До хижа Седемте езера има 300-метрова ски писта със ски влек с капацитет 250 души на час. Ски екипировка под наем, както и обучение от квалифицирани инструктори можете да ползвате на пистата до хижа „Рилски езера”.

Паничище е привлекателно заради удобните хижи, хотели и почивни домове. По означените туристически пътеки може да стигнете до хижите в Скакавица, Лозан и Вада и до Седемте рилски езера. Течението на река Бистрица ще отведе планинарите до хижите „Бял кладенец” и „Иван Вазов”.

Преходът до хижа “Скакавица” отнема около два часа. Пътят продължава към Седемте рилски езера до хижа „Рилски езера” и стара хижа „Седем рилски езера”. Мястото е подходящо за каране по необработен сняг и спускане през гората. Вечерта може да разпуснете в сауна в Паничище. Близостта на курорта до Сапарева баня, където извира най-топлата минерална вода в България, го превръща в предпочитана дестинация и за балнеоложки и здравен туризъм.

На всички въпроси, свързани с вашето пътуване ще намерите отговор в посетителския център на Паничище.

  • Курорти
Паничище - Забележителност Планински и Ски Курорт Паничище - Снимка 1 Паничище - Забележителност Планински и Ски Курорт Паничище - Снимка 2 Паничище - Забележителност Планински и Ски Курорт Паничище - Снимка 3 Паничище - Забележителност Планински и Ски Курорт Паничище - Снимка 4 Паничище - Забележителност Планински и Ски Курорт Паничище - Снимка 5