3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Панчарево

Price comment  Цена:
адрес:
Панчарево
имейл:
телефон:
0035929434728

Плажът на Панчарево е един от най-привлекателните за столичани и гостите на София. Разположеното само на дванадесет километра село се намира на края на дефилето, по което Искър се спуска в Софийското поле. Туристите са привлечени тук от красивата природа, здравословния климат и относителното спокойствие на района, разположен толкова близо до столицата и основни пътни артетии.

Освен споменатите фактори и хубавата плажна ивица покрай бреговете на реката и на езерото, хиляди летовници биват привличани тук и заради минералните извори, които се намират в селото. Наред с лечебните си свойства, изворите са били привлекателни още в древни времена, тъй като са геотермални и са способствали край тях да се зародят селища още в праисторическата епоха.

Плажът край село Панчарево предлага на посетителите си и много глезотийки, сред които изпъква възможността да практикуват редица спортове, като тенис на корт, гребане, каране на водно колело. Ако искате да почивате в по-луксозна обстановка, а не на брега на реката, можете да посетите тукашния басейн, един от най-големите в страната. Той има сто и осемдесет шезлонга и място за още толкова човека на тревната площ. Входът е десет лева, но за деца и пенсионери има отстъпки. Басейнът е разделен на две части, така че да можете да пуснете и децата си в него, без да се притеснявате за здравето и безопасността им. Съвсем наблизо има също воден бар и малък, уютен ресторант с разнообразно меню.

Край Панчарево има и отлични места за практикуване на риболов, предпочитани от въдичарите, като в най-силните за този спорт месеци по бреговете на езерото в местността Рибарника се събират десетки, дори стотици хора, дошли да опитат слуката си. В курортния комплекс край Панчарево има и минерални басейни с гореща и топла вода, които доказано помагат за пълноценния релакс.

  • Плажове
Панчарево - Забележителност Плаж Панчарево - Снимка 1 Панчарево - Забележителност Плаж Панчарево - Снимка 2 Панчарево - Забележителност Плаж Панчарево - Снимка 3 Панчарево - Забележителност Плаж Панчарево - Снимка 4