3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Върховръх

Price comment  Цена:
12
адрес:
Перущица
имейл:
office@varhovrah.com
телефон:
00359896715911

Хижа Върховръх се намира в прекрасната, едноименна местност. Хижата голяма сграда на два етажа, които могат да приютят до сто души, в стаи с по три и четири легла, както и два апартамента. Санитарните възли и баните са етажни. Хижата е водоснабдена и електрифицирана, а отоплението е централно. На разположение на гостите са туристическа кухня и столова. Желаещите могат също така да опитат и гозбите на местните готвачи, които с майсторството си съживяват автентични, български рецепти.

До хижата може да се стигне от Перущица пеша за пет часа или с кола по 23 километра асфалтов път. В съседство с хижата се намира курортното селище „Върховръх” с около 300 вили на перущенци и собственици от Пловдив и региона. В курорта работи ресторант, а през лятото и магазин за хранителни стоки на РПК „Успех”-Перущица. През 2003 г. по проект финансиран от „Шнайдер-електрик” в хижата е оборудвана зала за семинари и обучения, което я прави перфектна за провеждане на детски и ученически лагери.

В съседство е връх Върховръх, само на петнадесет минути. Красив и величествен, той се издига на 1633 метра надморска височина. Хижа Чурен е също близо – на половин час по два километра асфалтов път. Хижите Родопски Партизани и Ат. Спиридонов са на четири часов преход. Хижа Череша е само на два часа, а Пресенк на пет.

  • Върхове
  • Хижи
Перущица - Забележителност Хижа Върховръх - Снимка 1 Перущица - Забележителност Хижа Върховръх - Снимка 2 Перущица - Забележителност Хижа Върховръх - Снимка 3