3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Лопово

Price comment  Цена:
адрес:
Петрич
имейл:
td_kalabaс@abv.bg
телефон:
00359896688381

Хижата се намира в местността „Лопово” при надморска височина от 1262 метра в планина Беласица. Хижа „Лопово” функционира като такава от няколко години. Използва се само бивша сграда на офицерски състав на стара застава, която е пригодена за нуждите на туристите. Постройката на заставата не се използва. Хижата представлява масивна двуетажна сграда с общ капацитет 33 места. На всеки две стаи разполага с вътрешни санитарни възли и бани. Сградата е електрифицирана и водоснабдена, а отоплението е на твърдо гориво. Разполага с туристическа столова. При нужда храна се доставя от хижаря с предварителна заявка.

Хижа „Лопово” се стопанисва от ТД „Калабак" град Петрич. Като изходен пункт за хижа „Лопово” се използва село Радомир. От селото до хижата се пътува с автомобилно превозно средство по 17 км. горски път.

Обекти в близост, които представляват интерес за посетителите и възможност за кратки преходи са: връх „Радомир”(2029 м.) – 2.30 часа и връх „Тумба” – 6.00 часа.

От местоположението и тръгва туристически маршрут към хижа „Конгур” – 5.30 часа.

В близост до хижата и околностите и има маркирани маршрути за любителите колоездачи. Маршрутите не са от най-леките и за тях е нужна съответната подготовка.

  • Хижи
Петрич - Забележителност Хижа Лопово - Снимка 1 Петрич - Забележителност Хижа Лопово - Снимка 2