3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Момина Поляна

Price comment  Цена:
5.00
адрес:
Пирдоп
имейл:
hijja_momina_polqna@abv.bg
телефон:
00359882966230

Хижа Момина Поляна се намира на западния склон на връх Момински чукар. Сградата и е голяма и триетажна, с капацитет да побере осемдесет души. Санитарните възли и баните са етажни, а самата сграда е водоснабдена и електрифицирана, като отоплението е централно. На разположение на туриста са кухня и столова. Хижата разполага с безжичен Интернет, който е на разположение на туристите безплатно, сателитна телевизия и възможност за превоз.

До хижата може да се стигне от Пирдоп, през хижа Паскал за пет часа и половина, от село Антон през хижа Планински извори за пет часа и село Черни Вит за три часа.

Съседни туристически обекти са хижа Свищиплаз на три часа и половина, хижа Паскал, на същото разстояние, хижа Планински извори на час и половина, хижа Бенковци на пет и хижа Вежен по билото – на шест часа и половина. Пътеките са маркирани, а природата е забележителна – китни полянки и малки забележителности, неотбелязани на никоя карта са пръснати по пътя – красиви гледки, стари дървета и тихи местенца, шепнещи за миналото.

  • Хижи
Пирдоп - Забележителност Хижа Момина Поляна - Снимка 1 Пирдоп - Забележителност Хижа Момина Поляна - Снимка 2 Пирдоп - Забележителност Хижа Момина Поляна - Снимка 3 Пирдоп - Забележителност Хижа Момина Поляна - Снимка 4