3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Парк Кайлъка

Price comment  Цена:
адрес:
Плевен
имейл:
телефон:
+35964824004

Парк “Кайлъка” е любимо място за отдих на плевенчани и на гостите на града, разположен сред вековни дървета. Намира се в непосредствена близост до град Плевен, на 6 км в посока юг в долната част на живописната долина на река Тученица. Площта на парка е 10 000 дка . Сега паркът предлага уникално съчетаващи се възможности за разходка, отдих и развлечения. Отвесните скали високи над 20 метра са прекрасни за практикуване на скално катерене. Местността е приютила богата и разнообразна флора и фауна, където се срещат уникални за България и Балканския полуостров растения, а много от птиците и бозайниците са включени в червената книга на България. В същата местност се намират и останките от римската пътна станция “Сторгозия” и историческия “Тотлебенов вал”, сега добре укрепен малък язовир.

Тук е разположена и градската зоологическа градина. На разположение са плувни басейни, детски кът с атрактивни забавления, тенис кортове, езеро с лодки и водни колела, кътове за отдих. В местността има три ресторанта и няколко кафенета ,които се грижат за доброто обслужване на гостите. Тук се намира Музеят на виното. В пещерата в която е разположен музеят, могат да се видят 100 бъчви от френски дъб, древни съдове за производство на вино, ритони за пиене на божествената напитка.

Парка е едно удивително място за разходка, разтоварване или забавления с децата.

  • Паркове
Плевен - Забележителност Парк Кайлъка - Снимка 1 Плевен - Забележителност Парк Кайлъка - Снимка 2 Плевен - Забележителност Парк Кайлъка - Снимка 3 Плевен - Забележителност Парк Кайлъка - Снимка 4 Плевен - Забележителност Парк Кайлъка - Снимка 5