3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Парк Отдих и Култура

Price comment  Цена:
адрес:
Пловдив
имейл:
телефон:
0035932660457

Парк „ Отдих и култура” е едно от често посещаваните и предпочитани места за разходка и отдих в град Пловдив. Намира се в района на Спортен комплекс Пловдив в непосредствена близост до Братската могила. Голяма част от територията на парка е заета от естествена растителност. Амбициите на община Пловдив са да превърнат това място в един истински „зелен оазис”, който да няма аналог в България. Паркът е любимо място за посещения, не само заради чистия въздух, но и поради факта, че е облагороден и модернизиран. Има изградени цветни алеи, който радват окото на минувачите, а и допринасят за естетическия вид. Паркът разполага с кафене, тоалетни и пешеходни алеи с олекотена настилка. Навсякъде са монтирани нови и удобни пейки. Изградени са детски площадки и съоръжения, напълно съобразени с безопасността на децата. За допълване на естетическия вид има поставени декоративен фонтан и чешми. В парка се намира Зоологическата градина на Пловдив, която е истинска атракция за най- малките посетители. На територията му още са обособени е малък розариум, място за спорт и за разходка на домашни любимци.

Той граничи непосредствено с Гребната база. Архитектурният облик, местоположението и естествената зеленина на парк „Отдих и култура”, както и разнообразните възможности за забавление, го превръщат в любимо място за разходки, както на пловдивчани, така и на гостите на града.

  • Паркове
Пловдив - Забележителност Парк Отдих и Култура - Снимка 1 Пловдив - Забележителност Парк Отдих и Култура - Снимка 2 Пловдив - Забележителност Парк Отдих и Култура - Снимка 3 Пловдив - Забележителност Парк Отдих и Култура - Снимка 4 Пловдив - Забележителност Парк Отдих и Култура - Снимка 5 Пловдив - Забележителност Парк Отдих и Култура - Снимка 6 Пловдив - Забележителност Парк Отдих и Култура - Снимка 7