3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Ски писти Копривки

Price comment  Цена:
10
адрес:
Пловдив
имейл:
nssk@abv.bg
телефон:
0035899913999

Ако сте любители на зимните спортове и не разчитате на обичайното каране на ски на едно и също място, пробвайте пистите на курортен комплекс „Копривки”. Тук ще откриете истинско бижу. Преживяването си струва – далеч от шума и глъчката на големите ски-курорти у нас, сред дивната природата на планината, заобиколени от снежни преспи, птича песен и спокойствие. Освен това мястото ще ви допадне и откъм финансова страна.

Разположен в сърцето на най-обширната българска планина – Родопи, само на 25 км от град Пловдив, пътят до комплекса е приятен и удобен. Ако сте решили да не ползвате автомобил, за ваше улеснение минават редовни автобусни линии. Ключовото местоположение на „Копривки” го прави идеален, ако искате да комбинирате ски преживяванията с културно-исторически туризъм. Съвсем наблизо са Асеновград, Асеновата крепост, Бачковския манастир, Райското пръскало, античната гробница в село Старосел, Джендемските водопади, римската крепост Хисар и др. Тук традиционно се провеждат зимни празници на град Пловдив.

Какво ви очаква на „Копривки”? Вълнуващи спускания по заснежените писти. Тук има една голяма ски-писта „Галя” с влек и една малка „Ани”, подходящи за начинаещи. Според познавачи, това е идеалното място, ако искате да се научите да карате ски. Неслучайно през годините много деца от района са се качили на ските именно тук.

На разположение на туристите има добре изградена база от хотели и хижи. Те ще ви предложат разнообразие от услуги. Има ресторанти, кафе аперитиви, дискотеки, барбекюта, конферентни зали, тенис кортове, фитнес зали и т.н.

Цените на ски-оборудването от ски-гардероб „Копривки” са следните:

- за един ден ски, обувки и щеки за възрастен струват 20 лева, сноуборд и моноска – 25 лева. За деца еднодневната такса за пълно оборудване е 15 лева, за сноуборд и моноска – 20 лева. Картата за съоръжения за цял ден за деца струва 10 лева, за възрастни – 12 лева. На разположение на неопитните и амбицираните има ски училище. При група над 3-ма души един час струва 25 лева, а четири часа – 80 лева.

  • Ски писта
Пловдив - Забележителност Ски писти Копривки - Снимка 1 Пловдив - Забележителност Ски писти Копривки - Снимка 2