3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Поморийски солници

Price comment  Цена:
адрес:
Поморие
имейл:
телефон:

Плажът Поморийски солници се намира между Поморие и Анхиало, на брега на Поморийското езеро. Дължи името си на съществуващите тук от хилядолетия солници, използвани и до днес за добив на натриев хлорид (готварска сол). Макар и да е разположен в близост до едни от най-големите курорти по българското Черноморие, той остава встрани от основния туристически поток, което го прави предпочитано място за летовниците, търсещи спокойствие и единение с природата.

Голям плюс на този плаж е възможността туристите да се възползват от отличната база за калолечение, която предоставя Поморийското езеро. Обичайна практика е след релаксираща кална баня те да се изкъпят в морето. А то тук е топло, спокойно и приятно, с полегато дъно и липса на каквито и да било ями, подводни течения или резки промени на дълбочината.

Пясъкът е чист и доста тъмен на цвят, което се дължи на високото съдържание на желязо и манган. Поради тази причина той се нагрява повече и е подходящ за плажуване дори и в по-студени дни, както и преди началото и след края на традиционния летен сезон.

Колкото и странно да звучи, плаж Поморийски солници ви дава възможност да се насладите на тишината, спокойствието и красивата, характерна за региона природа, макар и да сте само на десетина километра от най-големия курорт на южното ни Черноморие Слънчев бряг. Това се дължи основно на факта, че Поморийското езеро и солниците са обявени за защитена територия (защото са на миграционния път на птиците Via Pontica) и по този начин са пощадени от презастрояването, характерно за бреговата ни ивица.

  • Плажове
Поморие - Забележителност Плаж Поморийски солници - Снимка 1 Поморие - Забележителност Плаж Поморийски солници - Снимка 2 Поморие - Забележителност Плаж Поморийски солници - Снимка 3