3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Централен плаж Поморие

Price comment  Цена:
адрес:
Поморие
имейл:
телефон:

Централният плаж на Поморие е най-посещаваният от гостите на големия ни черноморски курорт. През целия туристически сезон ивицата е запълнена докрай с плажуващи, радващи се на прекрасното слънце. Особено през последните години градът, а съответно и централният му плаж стават все по-популярни и, ако искате да си намерите място за събиране на тен и релакс, трябва да се насочите към пясъчната ивица рано сутрин.

И интересът е напълно оправдан - представете си само колко е приятно да се излегнете на шезлонг, морският бриз да ви погалва, чадърът да ви пази от прежурящите лъчи на слънцето, а в ръката си да държите студен коктейл... На Централния плаж в Поморие това не е мечта, а лесноосъществима реалност. Ако ли пък сте активна натура, тук можете да практикувате всички видове водни и плажни спортове. Можете да вземете водно колело, да се гмуркате, да карате джет, да играете волейбол или футбол...

Пясъкът на Централния плаж на Поморие е специфичен - той е едър и тъмен на цвят, тъй като съдържа много желязо и манган. Поради тази причина се нагрява по-бързо и поддържа висока температурата дори и в по-хладни дни. Плажната ивица е дълга цели пет километра, а ширината й е приблизително тридесет метра. Тук има както охраняема, така и неохраняема зона. Неохраняемата не се почиства и поддържа интензивно, но пък за сметка на това е далеч по-малко посещаема и поради това може да ви осигури тишина и спокойствие.

В близост до Централния плаж са разположени басейните с лечебна кал и луга, които са много популярни места за калолечение и балнеолечение. Мекият климат и продължителното слънчево греене благоприятстват плажуването от май до края на септември месец.

  • Плажове
Поморие - Забележителност Централен плаж Поморие - Снимка 1 Поморие - Забележителност Централен плаж Поморие - Снимка 2 Поморие - Забележителност Централен плаж Поморие - Снимка 3 Поморие - Забележителност Централен плаж Поморие - Снимка 4