3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Южен плаж Поморие

Price comment  Цена:
адрес:
Поморие
имейл:
tourism@pomorie.org
телефон:
0035959622278

Все повече туристи, посещаващи Поморие, един от най-красивите градове по българското Черноморие, предпочитат да събират тен на Южния му плаж. Основната причина за това е, че той не е толкова пренаселен, колкото Централния. Освен това разполага с всички “екстри”, които един летовник може да очаква, за да си прекара наистина добре.

Пясъкът тук е изключително мек и фин, дотолкова че краката ви буквално потъват в него, а сравнително малката, но много живописна брегова ивица се почиства всеки ден и е много подходяща за активен релакс. Въпреки сравнително голямата си популярност, Южният плаж не е пренаселен дори и в най-активния летен сезон, така че не е много трудно да намерите място, на което да се усамотите и да се отърсите от грижите на ежедневието, наслаждавайки се на морския бриз и яркото слънце.

На Южния плаж има платена зона, в която можете да се разположите удобно на шезлонг и да се предпазите от големите горещини с чадър, но е осигурено и достатъчно свободно пространство, на което летовниците могат да разпънат собствените си кърпи. Морето тук е много чисто, спокойно и лазурно, а дъното е полегато. Това прави плажът подходящ за семейства с малки деца, тъй като можете да пуснете малчуганите си да лудуват на воля.

Наоколо има и няколко заведения, в които имате възможност да се разхладите, да хапнете или да се повеселите с приятели. Цените са прилични, разбира се, за стандартите на курортите по крайбрежието ни. Едно от най-големите предимства на Южния плаж на Поморие е, че е изключително лесно достъпен. До него се стига по хубав път, отклоняващ се точно преди да се влезе в града.

  • Плажове
Поморие - Забележителност Южен плаж Поморие - Снимка 1 Поморие - Забележителност Южен плаж Поморие - Снимка 2 Поморие - Забележителност Южен плаж Поморие - Снимка 3