3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плажът Аркутино

Price comment  Цена:
адрес:
Приморско
имейл:
телефон:

Плажът Аркутино е едно от последните останали незастроени кътчета по българското Черноморие. Той е част от резервата “Ропотамо” и е доста посещавано място от туристите, въпреки отдалечеността си от най-големите ни курорти и обичайните летни дестинации. Разположен между комплекс “Дюни” и град Приморско, Аркутино е характерен с обширната си и живописна плажна ивица, по която расте пясъчна лилия.

Закътан в залив тих залив, той предлага на туристите спокойно прекарване сред красива природа, на брега на тихо и чисто море. От плажа се открива прекрасна гледка към лазурните води и остров Свети Тома, прочут с диворастящите кактуси от рода Опунция. Условията за пълноценна релаксация са налице, особено при положение, че можете спокойно да пуснете децата си да играят, тъй като плажът не е особено пренаселен и се охранява от професионални спасители.

Аркутино е идеално място и за практикуване на водни спортове - тук дори е изградено сърф училище с опитни инструктори. Срещу определена такса можете да получите пълно оборудване. На плажа има и заведение, което включва в менюто си разнообразни напитки, сред които и коктейли. Сравнително близо до Аркутино са неголеми, но важни курорти като Созопол, Приморско, Китен, Дюни и Черноморец, както и къмпингите “Веселие”, “Златна рибка”, “Смокиня” и “Каваците”. Само на по няколко километра са култовият мегалитен комплекс Бегликташ, реките Ропотамо и Велека, както и Поморийското езеро.

  • Плажове
Приморско - Забележителност Плажът Аркутино - Снимка 1 Приморско - Забележителност Плажът Аркутино - Снимка 2 Приморско - Забележителност Плажът Аркутино - Снимка 3