3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж залив Мириус

Price comment  Цена:
адрес:
Приморско
имейл:
телефон:

Плажът на залива Мириус е разположен северно от един от най-посещаваните и красиви курорти по българското Черноморие - малкото градче Приморско (област Бургас). Скалист и с малка пясъчна ивица, той остава встрани от основните туристически дестинации, тъй като не предлага обичайните условия за плажуване, особено, ако имате малки деца или не сте добри плувци. Виж обаче, при положение, че сте любители на девствената природа и водните спортове, Мириус е едно от малкото места по черноморското ни крайбрежие, което ще ви остави без дъх.

Панорамата тук е особено живописна - високи, ръбести скали заобикалят малкото плажче, покрито с фин, златист на цвят пясък. Водата обикновено е тиха и спокойна, тъй като заливът е закътан и запазен от северните ветрове, но е много дълбок. Поради отдалечеността си от основните туристически дестинации, Мириус е впечатляващ с изключителното си разнообразие на растителен и животински свят. Особено красиви са дърветата, надвесени направо от стръмната урва над морето.

Освен заради това, че е див и усамотен, гмуркачите харесват залива Мириус поради факта, че тук морето на места е дълбоко до дванадесет метра, а скалистото му дъно създава всички възможности за изследване на морската флора и фауна. Една от най-големите атракции е нощното гмуркане, което, разбира се, трябва да практикувате само след специализирано обучение и подходяща екипировка, защото опасностите, които крие, съвсем не са за пренебрегване. Насладата, която може да ви достави запознанството с подводния свят нощем обаче, е неповторима.

  • Плажове
Приморско - Забележителност Плаж залив Мириус - Снимка 1 Приморско - Забележителност Плаж залив Мириус - Снимка 2 Приморско - Забележителност Плаж залив Мириус - Снимка 3