3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Перла

Price comment  Цена:
адрес:
Приморско
имейл:
телефон:

Плаж Перла се намира на север от Приморско, една от най-посещаваните туристически дестинации на южното ни Черноморие. Тук е била разположена една от многобройните партийни резиденции от времето на комунизма и това е основната причина пясъчната ивица и целият залив да са запазени много чисти и сравнително непознати на масовия турист.

Морето край плаж Перла е плитко и лазурно. При спокойни води можете да влезете десетки метри навътре в него, без водата да ви стигне дори и до средата на бедрата. На плажа има професионални спасители, така че можете да се отпуснете, дори да сте дошли тук с децата си. На юг от Перла е разположен Северният плаж на Приморско. И двете пясъчни ивици са оградени от хубава дъбова гора, представляваща част от буферната зона на резервата “Ропотамо”. Поради тази причина много любители на природата избират да летуват на плаж Перла, за да имат възможност да се скрият от големия туристически поток, който все повече залива Черноморието ни.

Разбира се, страхотните панорамни гледки към морето и източните склонове на Странджа също не са за изпускане. Да не забравяме и, че в близост има няколко екопътеки и туристически маршрути.

  • Плажове
Приморско - Забележителност Плаж Перла - Снимка 1 Приморско - Забележителност Плаж Перла - Снимка 2 Приморско - Забележителност Плаж Перла - Снимка 3