3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Северен плаж Приморско

Price comment  Цена:
адрес:
Приморско
имейл:
телефон:

Северният плаж на Приморско (област Бургас) е едно от най-подходящите места, на които можете да изкарате лятната си почивка, особено ако сте семейство с малки деца. Плажната ивица е доста дълга и широка, но не това са основните й преимущества, заради които тя е предпочитана от туристите.

Покрит с фин и мек пясък, поддържан чист, закътан зад нос, който го предпазва от северните ветрове, той е отлично място, на което можете да прекарате лятната си почивка със семейството си. Тъй като Приморско не е от шумните и много посещавани туристически дестинации, а по-скоро е предпочитано от любители на природата и двойки с малки деца, можете да бъдете сигурни, че тук ще си прекарате отлично сред тишина, спокойствие и красива природа.

Тук туристите могат да разчитат също така на опции за практикуване на водни спортове (гмуркане, разходки с ”банан“, ползване на джетове, водни ски...). По-голямата част от плажа е платена, тъй като е заета от чадъри и шезлонги, но ако отидете по-рано сутринта, можете да си намерите място и в свободната зона на плажа.

В близост до Приморско са Ахтопол (един от големите ни курорти по южното Черноморие), резерватът “Ропотамо”, както и по-малките му “събратя” “Аркутино”, “Змийски остров”, “Морски пелин” и “Водни лилии”. Впечатляващото разнообразие на релеф, флора и фауна наистина може да накара всеки турист да се почувства като в земния рай.

  • Плажове
Приморско - Забележителност Северен плаж Приморско - Снимка 1 Приморско - Забележителност Северен плаж Приморско - Снимка 2 Приморско - Забележителност Северен плаж Приморско - Снимка 3